dk's FotoPage

By: dk manik collections

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 8-Apr-2009 02:32 Email | Share | | Bookmark
Beriring Palm Trees

 
 
 
View all 6 photos...
Shafinaz- Anak Kak Rahmah

Baju ni anak Kak Rahmah (Regular customer) ... dia yang minta design macam ni sbb dia mmg minat sangat dgn beriring... dia kata biarlah patern dulu tapi ada value.. wah!!!! old school gitu... apa-apa pon congratulation tu Finaz sbb tak lama akan grade.. \/







Dayang
e-mail: dsinkinchan_3778@yahoo.com
Phone: 017-2967900


Monday, 6-Apr-2009 01:52 Email | Share | | Bookmark
Adriana park (semi SF)

 
 
 
View all 6 photos...
Ni baju yang ke-3 untuk Irma (Jiran Hubby aku kat melaka)

konsep aku guna Semi SF..









Quote:


norijai: makacih

Farah: uh! dah pi dah.. boleh tahan jugak ek.. keep it up girl!

Nida:Thanks Nida..

Dana: iye ker... ..kuikuikuikuiukui!! alah takper lah... namanyer jugak satu kilang kain.. hehehehehehehehehhehehehe











Dayang
e-mail: dsinkinchan_3778@yahoo.com
Phone: 017-2967900




Saturday, 4-Apr-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
MALAM PERTANDINGAN PIALA SULAMAN MANIK KRISTAL FTIMde 2009

 
with my sifu-Nora Manik
aksi gedik2- me & Aiza
View all 12 photos...
PAKAIAN PALING ANGGUN





Wah macam tak percaya dapat anugerah Best Dress malam tu... walhal ada lagi yang lebih menarik dari baju aku.. nak dijadikan citer..

actually aku tak tahu nak pakai baju apa.. pi survey kat kedai tp takder yang menarik di mata.. pastu mmg masa amat cemburu kat aku dgn tempahan yang agak banyak membataskan aku untuk pi wat window shopping untuk cari baju khas untuk pi dinner ni.. .. lastly my hubby bagi idea.. why not pakai baju pemberian dia masa hantaran kahwin dulu.. bagi nafas baru.. in short term -"wat make over' kat baju tu.. aku apa lagi.. wat lah apa yang patut.. sambil jahit baju customer sambil tu diselang seli baju ni.. sambil breastfeed si kecik tu.. sambil tu jahit baju ni. .(sakit belakang oohh!!!) akhirnya sabtu 4hb tu juga siap baju tu... mmg cacamerba nyer concept.. apa taknyer kat lengan warna warni.. kat badan baju warna kuning.. pastu kat skirt ada juntai-juntai.. rasa macam pokok x-mas bergerak jer..
tp my hubby banyak bagi support.. oklah gamble je lah pakai baju ni.. lantak ler org lain nak gelak..

ptg tu (4hb) aku pi tmpt kak bai.. nak minta touch up skit muka aku.. tapi dia takder.. dia kata adik ipar dia -Nana akan make-upkan aku.. tak kisahlah. janji aku nampak glamer (chewah glamer kah) ... bukan apa.. menepati tema pada malam dinner nanti TRADISI & GLAMOUR .. siap make up trus hubby aku hantar pi Menara Yayasan Tun Abdul Razak.. masa nak kuar keta si Kayra menangis.. sayunyer nak tinggalkan dia.. aku cakap kat hubby aku, yg aku tak jadi pi.. tp kena tunggu Aiza sbb nak pass invitation card kat dia.. tp hubby ckp pi lah dinner tu dah sampai kat sini pastu taknak pi plak..
kayra plak dia jaga... Thanks B.. Love you so much!@!!
tp masa nak masuk lobi tu dengar lagi suara si kecik tu menaggis.. adus...

then bila masuk kat entrance dewan.. rasa macam kecik sgt diri ni berbanding dgn tetamu yang datang dgn baju yg glamer.. bling-bling sana .. bling-bling sini.. sementara tunggu si Aiza aku duduk kat sofa.. keciannyer aku tgk kak nora .. bz memanjang melayan tetamu yang nak register.. bila Aiza sampai apa lagi gelak yang tak ingat dunia.. kuikuikuikuik walhal baru 1st time jumpa.. selama ni just ber'commnication ' thru phone,blog,sms.... jer.. kali barulah face to face.. ..amik ko.. sempat aku kenalkan aiza kat kak nora...

bila masuk dewan.. chewah macam yoyo oh jer dua org ni... amik meja blakang.. sembang mmg tak ingat dunia betul.. mcm lama kenal jer... biasalah banyak topic yang dibincangkan.. (Aiza- u're rock babe!!!!-walaupon pakai bunga)




Aktiviti Sepanjang Dinner






wif Kak Nora... cun lah akak malam tu..


ni plak dgn kak Ayu (debeads).. Tahniah kak ayu ... dapat tempat ke-3... tak sia-sia kitaorg voted akak..design akak mmg cun


hehehehe...





[Tahniah kepada semua menyertai pertandingan pada malam tu... bagi Dayang.. u're the winner.... semua design cun-cun belaka...
hukhukhukhukhuk sedih sebab tak sempat nak bergambar dgn RJ... apa-apa pon terima kasih kerana memilih baju dayang as a "PAKAIAN PALING ANGGUN" (wah!!!)... -ni hasil ilmu yang diajar oleh kak nora .. Thanks so much kak nora.. Cayang kak nora..


Quote:


kak izan72: makacih.. actually sempoi jer dayang malam tu.. design tak apa-apa...

linda: thanks 4 the compliment.. anyway dayang dah visit dah PF linda.. menarik juga design linda.. anyway keep it up!

Sally: Waalaikumusalam... tu ler ko.. kalo ko datang mesti ko yg dapat kuikuikuikui. .. lhor kan baju yang aku pakai tu ler.. yang aku dapat award... aku tak ikut bertanding.. just jadi guest jer... tp tak tau plak baju yg aku pakai ni boleh dapat... ko nak pakai.. muat lagi ler...

BnTB: tu ler pasal.. masa dinner tu cari jugak.. iyelah asyik bersembang kat FP jer.. nak juga jumpa face to face.. dayang sempat jumpa Glamzstar & Balkish... ada gak yg tegur dayang cuma dayang tak cam mereka.. takper.. next time nyer dinner kita jumpa k.. anyway thanks for the compliment.. hehehehehhehe sanggul tu guna wig.. rambut dayang dah pendek.. anak suka tarik.. hukhukhukhuk

Aiza: kuikuikuikui jgn ler naik marah cik aiza.. kang bunga kat kepala jatuh plak...!!! okies babe! nanti ada event macam ni lagi, kita merambu ramba... kali ni dayang nak tempah plak jahit baju dari aiza.. chewah!!

Diana: thanks for the compliment.. hehehehhehe malu sekejap.. yup! dayang dgn aiza baru jer berjumpa.. sebelum ni bercommunication thru phone>>sms>> blog.. tp tuler bila jenis ramah... sekali jumpa macam dah bertahun kenal.. sama cam sally kuantan dulu.. next time charge batt k..


Kak Noramanik: hehehehhehehe berkat dari kak nora juga yg selama ni mengajar dayang ... anyway thanks.. and tahniah jugak!!


eedamanik:Salamz.. thank you!!!

AnggerikRimba: makacih..alah biasa-biasa jer.. tp apsal kita tak jumpa ek!!

Kak Ayu & Zilan: Betul!betul! .. Meja Paling Havoc..kuikuiuikuikuikui.... ... ( dayang dgn aiza ler bila sembang tak ingat dunia.. ehheheheheheh)... boleh ajer kalo nak close up piala tu sekrg...





Wednesday, 18-Mar-2009 04:45 Email | Share | | Bookmark
Qistina Park ( semi SF)

 
 
 
View all 6 photos...
For Mrs Jagdesh Kaur

Baju ni kepunyaan salah seorang pemeriksa kertas utk exam kat opis aku.. dia nak design cam pn faidzah tp taknak bunga besar2.. pastu nak minta juntai bling2 tu.. ( hubby aku kata juntai bling2 tu dah macam trade mark aku plak... )





Quote:

Winnie: boleh.... anytime.. kepulauan borneo?? which part.. kak dayang asal kk..

Kak Nora: Hhehehehehe makacih... baju nak pi dinner dah siap ke?? dayang still terkapai-kapai lagi.. tak sentuh lagi pon.. aritu baru pi beli manik kat kak zai.. tak tahu bila nak start.. tak jadi duyung lah dayang malam tu..

Yasha:yup cuma guna sequin bunga jer.. simple jer cara dia...
Terlangkup-labuci bulat(terbalik)>>masuk sequin bunga>>terlentang labuci bulat(terbalik)>>masuk sequin bunga lagi>>manik bulat >>sequin bulat kecik>>manik bulat lagi...
selamat mencuba

Angahsu: thanks.. tp semi SF jer..

dana: hehehehhehe inspirasi dari SPA-Q... mmg nampak seksi... leher style doulu-doulu tp tetap menarik..

wan401: makacih..




Dayang
e-mail: dsinkinchan_3778@yahoo.com
Phone: 017-2967900


Thursday, 12-Mar-2009 23:47 Email | Share | | Bookmark
Taman Mini Cinta Kalisha..(mini SF)

 
 
 
View all 6 photos...
Pn. Faidzah

aritu dia hantar 4 pasang baju.. baru ni siap.. tp dia kata taknak urgent sbb yg dia hantar nak tempah manik pon semuanya baju lama.. sajer dia nak upgradekan.. biar nampak glamor skit.. so yang ni baru siap..

aku cukup berterima kasih kat pegawai aku ni.. mmg dia lah loyal customer.. next month dia kata ada lagi baju nak hantar kat aku.. walaupon ada baju dia lagi yang tak siap.baju ni aku siapkan masa aku balik kk aritu.. so masa amik gambar, aku tak guna khidmat bestfriend aku(Patung putih tu ler ).. hubby aku amik dgn hanger2 tu sekali.. but thanks B.. selama ni pon dia banyak tolong aku amik gambar..

so berbalik pada pegawai aku..
masa aku bagi dia baju ni, bukan main suka lagi dia.. dia kata
"Boleh lah I bawa pi meeting kat PD nanti.."

sukakan bila customer suka design yang kita buat untuk mereka..







Dayang
e-mail: dsinkinchan_3778@yahoo.com
Phone: 017-2967900


Quote:
mknace: makacih

Kak Erra: makacih ... dayang pon dah link kan akak kat group beaders dayang... semoga perkenalan kita akan dapat memberi idea-idea yang baru di dalam industri manik ini.. Chewah!!!!


[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net